С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Банско приема за първи път световна и европейска купа по сноуборд

Българската федерация по ски получи поредно признание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож. Отличните традиции в организацията на състезания от най-високия ранкинг бяха оценени подобаващо, и федерацията ни получи за новия сезон домакинството на световна и европейска купа по сноуборд. Елитът в сноуборда ще мери сили в Банско, като за първи път в историята курортът ще приеме, само в рамките на 5 дни, най-престижните състезания в сноуборда. Световната купа в олимпийската дисциплина Паралелен гигантски слалом е насрочена за 18-19 януари 2025 г., а на 21 и 22 януари ще е Европейската купа пак в същата дисциплина. За Банско това ще е четвърто домакинство на стартове за Световната купа по сноуборд след 2017, 2018 и 2023 г. и първо за Европейската купа в паралелните дисциплини. Курортът бе домакин и на Световно младежко в паралелните дисциплини през 2023 г. Другият ни курорт с домакинство на СК е Пампорово, който тази година реализира за 5 дни Световна и Европейска купа. Стартовете идния сезон вече са валидни за спечелване на квоти за Зимната олимпиада в Милано и Кортина д'Ампецо през 2026 г. Очаква се стартовете в Банско да се превърнат в истински празник на сноуборда, заради участието на първия българин носител на голям и малък кристален глобус на ФИС Радослав Янков и на световните ни звезди при младите: Тервел Замфиров, Петър Гергьовски, Кристиан Георгиев и Александър Кръшняк.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

Банско приема за първи път световна и европейска купа по сноуборд

Българската федерация по ски получи поредно признание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож.

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

генерални спонсори
партньори