С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радо Янков е Спортист №2 на България

Радослав Янков получи поредното признание за успехите които постигна през годината. Спортните журналисти гласуваха той да е Спортист №2 на България за 2017-а година. Преди него е само Григор Димитров, който завърши годината като №3 в световната ранглиста по тенис. Трета е водещата ни състезателка в художествената гимнастика Невяна Владинова.
Радо получи наградата си от своя баща Димитър. Церемонията Спортист на годината бе под №60 и бе организирана за поредна година от Нове холдинг с подкрепата на Еврофутбол и българският телеком Мтел.
Участие в анкетата взеха 145 спортни журналисти от 49 електронни и печатни медии.
"Поздравления за Радо за наградата, която получава. Поздравления и за треньорите, които го доведоха до това постижение. Искам да благодаря и на фен групата, която постоянно е с него и го подкрепя и му вярва. Благодаря на Българската федерация по ски и на Министерството на младежта и спорта. Приятни празници", заяви пред цяла България Димитър Янков.
Самият Радо, който преди година бе трети в тази класация благодари в изказването си първо на журналистите, които отново са го избрали на толкова предна позиция.
"Тъй като тази вечер церемонията е в чест и на родителите ни, искам да благодаря на баща ми и майка ми за това че са ме възпитали по този начин. А също така и за това, че съм такъв човек, какъвто съм в момента. Благодаря на треньора ми, на моя малък и силен екип в който са кондиционният ми треньор и моят физиотерапевт. Благодаря на Българската федерация по ски и на Министерството на младежта и спорта, и на всички спонсори, които ми помагат да стигна до това високо ниво. Благодаря ви и весело изкарване на празниците", коментира Радослав Янков.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори