С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Влади Зографски отпътува за ПьонгЧанг

Ски-скачачът Владимир Зографски и неговият треньор, Матиаш Зупан отпътуваха снощи за участие на зимните олимпийски игри. И двамата са спокойни и с нагласата, че ще бъдат първите, които ще дадат тон за представянето на нашите в олимпийската столица. Квалификационните скокове на малката шанца са насрочени за четвъртък, ден преди официалното откриване на Игрите.

Това ще е втора олимпиада за Зографски и първа с новия му треньор. Двамата започнаха съвместна работа от средата на миналата година и според мнението на специалистите във федерацията, партньорството им засега върви успешно.

„Чувствам се спокоен. Целта им е да подобря класирането си от миналата олимпиада в Сочи. Вече съм с повече натрупан опит, а и сякаш сега връз раменете ми няма онези свръх очаквания от преди 4 години. Искам да направя едно достойно представяне. От сезона не съм много доволен, защото съм способен на повече. Тествахме и променихме много неща, екипировка и сега сме готови за един добър резултат в ПьонгЧанг. Шанцата там ми е позната, скачал съм на нея“, каза Зографски преди отпътуването си.

„Влади записва прогрес с всеки изминал ден. В тренировките има скокове сред първите 20-30, остава сега да потвърди този напредък на Игрите. Искам да е ясно, че тази Олимпиада е просто един етап в развитието на Зографски. Той е много млад, тепърва има да израства и да подобрява резултатите си. Вярвам, че в него има огромен потенциал“, заяви преди заминаването наставникът Матиаш Зупан. От 1 юни миналата година Зографски работи с новия си треньор, който е сребърен медалист в отборния ски скок от Олимпиадата в Калгари 1988.

В понеделник вечер за ПьонгЧанг заминава още една група български олимпийци. Всички от ски-бягането с техните треньори ще бъдат точно в 19.00 ч. на Аерогара София Терминал 2, преди да отпътуват с полет през Истанбул за Сеул.

 

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори