С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Президентът на БФСки Цеко Минев влезе в ръководството на ФИС

Президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев бе избран за член на Съвета на Международната федерация по ски (ФИС). Това стана по време на 52-ия конгрес на ФИС, който се проведе днес. Кандидати за 16-членния Съвет на ФИС бяха 19. Минев влиза в историята като първият българин член на най-висшия ръководен орган, който управлява зимните спортове. За президент на международната федерация бе избран Йохан Елиаш. Той поема поста от Джанфранко Каспер. „Благодарен съм на колегите от целия свят за гласуваното ми доверие да стана член на Съвета на ФИС. Изборът ми е резултат от упорития труд в последните 20 години, чрез който успяхме да върнем България на картата на световните ски, да станем водеща дестинация, както и да постигнем изключителни успехи в зимните спортове. Това е и признание за всички, които подкрепят българските ски – състезатели, треньори, деятели, спонсори и зимните ни курорти. Надявам се, че с колегите от новия Съвет на ФИС ще допринесем за следващото ниво на световните ски“, коментира Минев.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори