С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Нeдялкова и Пешков взеха титлите в масовия старт

Калина Недялкова (Александър Логистик) и Даниел Пешков (Банско) спечелиха титлите в масовия старт (кл.стил) от държавното лятно първенство по ски бягане, което се провежда на Юндола и е организирано от БФСки. При дамите на 2500 м., Недялкова финишира с време 9:14,6 мин. Среброто остана за Валентина Димитрова (Паничище 2009) – 9:52,4 мин, а трета е Лора Радковска (Амбарица Ски) с 11:34,1 мин. При мъжете на дистанция 5300 м., Пешков спечели титлата с време 13:15,6 мин. Втори на 4,4 сек е Тодор Малчов (Банско), а трети на 1:39,6 мин е Симеон Деянов (Узана 2007). Участие в шампионата, който е във всички възрастови групи взимат 234 състезатели от клубовете в България. Пълните резултати може да намерите на сайта www.bfski.com.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Отиде си един от най-големите ни спортисти

На 80-годишна възраст, снощи почина една от най-крупните фигури на спортна България, Александър Шаламанов.

Талантите ни в ски скока със стартове в Руполдинг

Младите български таланти в ски скока участваха във финалите на лятната верига за момичета и момчета в Руполдинг (Гер).

БФСки и НСА подписаха договор за дългосрочно партньорство

Договор за дългосрочно сътрудничество подписаха днес президентът на Българската федерация по ски и член на Съвета на ФИС Цеко Минев и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов.

генерални спонсори
партньори