С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БФСки и НСА подписаха договор за дългосрочно партньорство

Договор за дългосрочно сътрудничество подписаха днес, президентът на Българската федерация по ски и член на Съвета на ФИС, Цеко Минев и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов. В документа е разписана бъдещата съвместна работа на страните в областта на спортната, учебната и научно-приложната дейност.
Двете организации ще си партнират в процеса на обучение на студенти, в провеждането на стажове и практики по различните видове снежни спортове, развивани от Ски федерацията, в зимния туризъм и спортната анимация. Ще се разработват и въвеждат програми, учебни планове, учебно-методични материали, учебни помагала, работни места за експериментална и практическа дейност.

Председателят на БФСки, Цеко Минев заяви, че е щастлив от осъществяването на идеята и за предприетите конкретни стъпки за нейното развитие в бъдеще. „Национална спортна академия винаги е била ковачницата на кадри за спорта и по-добро нещо от това да си партнираме няма. Двустранна ще е ползата, защото когато студентите имат възможност в последната година от обучението си да работят в наши клубове, биват харесани като специалисти, то те ще имат сигурна работа в бъдеще. Трябват ни качествени хора, които излизат от НСА. Говорим за треньорски кадри, за методология във всички направления и тези хора трябва да бъдат мотивирани, че ще имат работа“ - сподели Цеко Минев философията на инициативата на федерацията за партньорство с НСА.

Ректорът благодари за инициативата на Федерацията да потърси подкрепата на Спортната академия в области, в които е най-силна за снежните спортове, а и като цяло – качественото образование при подготовката на кадри, научния потенциал за подпомагане и развиване на спортните резултати.
„Вярвам, че заедно ще направим възможното да повишим нивото на качеството, както на спорта, така и на образованието в България“ – допълни проф. Николай Изов.
На церемонията по подписване на договора за сътрудничество присъстваха академичното ръководство на НСА, екипът на катедра „Снежни спортове“, воден от доц. Петър Янков, Георги Бобев - вицепрезидент на БФСки и др.
На последвалата работна среща бяха дискутирани състоянието на зимните спортове и възможностите за тяхното развитие, спортната инфраструктура – инженерна и техническа, както и детайли по двустранното сътрудничество.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори