С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Световна купа по сноуборд се завръща в Банско

Водещият български зимен курорт Банско ще е домакин за трети път на стартове от Световната купа по сноуборд.

По време на конгреса на ФИС в Милано бе утвърден календарът за СК за сезон 2022/23. В него Банско взема стартове в паралелните дисциплини на 21 и 22 януари 2023 г. Това ще е третият път в който най-добрите сноубордисти ще мерят сили под Тодорка. През 2017-а и 2018-а курортът прие Световната купа. Тогава феновете видяха победата на Радослав Янков (ПГС на 3 февруари 2017), както и второто му място в същата дисциплина 2 дни по-късно. През 2018-а освен в паралелните дисциплини Банско прие и стартовете по сноубордкрос. През 2018-а състезанията се проведоха точно преди Зимната олимпиада в ПьонгЧанг. В тях победа на паралелен гигантски слалом взе Естер Ледецка, която 2 седмици по-късно триумфира със златото в дисциплината на Олимпиадата, а и след това в супергигантския слалом в алпийските ски.

Очакванията сега са трибуната на финала на пистата на „Бъндеришка поляна“ да се напълни до краен предел, заради участието на звездата ни Радослав Янков и младите ни таланти начело с Тервел Замфиров, който тази година спечели бронз в паралелния слалом от световното за младежи във Валмаленко (Ит).

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори