С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Световната купа по сноуборд в Банско ще събере над 140 състезатели

Повече от 140 състезатели от цял свет се очаква да вземат участие в третото издание на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини, което ще се проведе в Банско на 21 и 22 януари 2023. Това обяви Георги Бобев, вицепрезидент на федерацията по време на днешната пресконференция посветена на домакинството на СК и старта на новия състезателен сезон. Участие в срещата с медиите взеха още президентът на БФСки Цеко Минев и водещите ни състезатели Радослав Янков, Алберт Попов и Камен Златков.
„Новият сезон идва с нови предизвикателства. Световна купа по сноуборд и световно младежко посноуборд в паралелните дисциплини, на които ще сме домакини този сезон. Очакванията са ни за един по успешен сезон и в същото време по-нормален след пандемията, коментира Цеко Минев. Според него спечеленият от Радо Янков голям кристален глобус показа пътя по който в момента се случват нещата в алпийския ни сноуборд.
„Радо повлече крак и всички усилия, които и федерация, и спонсори направихме да има следващо поколение започват да се случват и това вече е факт. Самият Радо знае, че това младо поколение, което идва след него е благодарение на неговите успехи досега. Смея да твърдя, че очаквам в алпийския сноуборд много сериозни резултати в следващите години. Наистина имаме едно поколение, което включва няколко състезатели, които съм сигурен, че за годините си са на световно ниво. Миналата година в Италия Тервел Замфиров спечели бронзов медал от световното. Тази година се надяваме на домашна сцена да се представи по-добре, както и останалите ни таланти. Всичко това е плод на добрата координация. Когато човек има желание се получават тези отлични резултати“, допълни президентът на БФСки.
Според неговият заместник Георги Бобев ни предстои един много интересен сезон с много сериозен календар за федерацията.
„Световната купа по сноуборд в Банско ще една от последните проверки преди шампионата на планетата през февруари в Грузия. Организацията се провежда отново от екипа на Българската федерация по ски заедно с домакините от „Юлен“. Ще изградим добре познатата от предните стартове инфраструктура. Ще има зони за отборите, за гостите, както и голяма трибуни, а и фен зона с много забавления. Сигурен съм, че този път заради Радо и останалите момчета от талантливата млада генерация в алпийския сноуборд, които ще се изявят на младежкото световно ще има много публика и положителни емоции. Ще разчитаме и на сериозно медийно отразяване. В България стартовете ще се отразяват в каналите на Нова броудкастинг груп, а за света през партньорите ни от Инфронтспорт ще бъдат излъчени от над 20 телевизионни канала. Интересът е много сериозен. В последните години алпийският сноуборд показва едни много сериозни цифри що касае медийното покритие и глобалния интерес. Всички състезание се предавани пряко в много водещи телевизии по света и в Евроспорт. Дано и времето да е с нас. Януари месец е най-сериозният зимен месец, а времето винаги е фактор в нашата работа. Със съвместните усилия на огромния екип по организацията с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, на Община Банско и 101-и алпийски полк от Смолян ще направим едно много голямо международно спортно събитие, заяви Бобев. Той акцентира и на възстановяването от тази година на Балканската купа в алпийските ски. „Това стана с решение на всички балкански държави. Организацията е много сериозна, а има и награден фонд. Надяваме се в тези състезания да участват много известни състезатели, не само от Балканите, а и от всички развити ски нации. Да пожелаем успех на всички наши състезатели в отделните направления. Гледаме със самочувствие и увереност към един успешен сезон за българските зимни спортове, които са представени от Българската федерация по ски“, заяви още Бобев.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори