С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Влади Зографски преодоля квалификацията в Инсбрук

Най-добрият български ски скачач, Владимир Зографски преодоля без проблеми квалификацията и на третото състезанието от веригата "Четирите шанци" в Инсбрук (Ав).
Самоковецът завърши 28-и на голямата шанца със скок от 116,5 м и 96,5 точки. Това отреди на Зографски двубой утре срещу 23-ия Роберт Йохансон (Нор).
Влади се класира за основното състезание и на предишните два старта от "Четирите шанци" в Оберстдорф и Гармиш-Партенкирхен.
Победител в квалификацията в Инсбрук днес стана Давид Кубацки със скок от 128 метра (126,8 точки). Полякът печели шеста квалификация от началото на сезона. Състезанието в Инсбрук е утре от 14,30 ч (българско време) и ще бъде предавано по Евроспорт 1.
фото Тадеуш Миежински

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори